best viewed in 1024*728
Välkommen till min presentationssida, uppdaterad i jan 2006

KLICKA DIG FRAM:
KEMI
FINLAND
FOTOGRAF:
NOSTALGOTEK
PAPARAZZI
STOCKHOLM
NATURBILDER
FRUSNA BILDER
LINDA LAMPENIUS
GREGORIS TZISTOUDIS
SKIVOMSLAG
ARTISTJOURNALIST
MUSIKER:
TURNEÉR
RADIO o.TV-PROGRAM
WHIPLASH
NOSTALGOTEK

NYA SIDOR! Ny domän!
7 juli 00
DONNAMOBILE
(Turnerande
kvinnliga musiker 1945
o. framåt)

NYA SIDOR! Ny domän!
juli 03
Whiplashgruppen

Novell
VATTENTORNET

obs! Novellen dyker upp i ett litet
separat popupfönster.

"PASSVÄGEN 17"

"SVARTA LINJEN"

Copyright © Chris Hilli
03-06
Jag
(taget med webbcamera mars 00)
CH
Jag föddes i Finland, 10 mil söder om Polcirkeln, i en liten stad som heter Kemi. Vi flyttade över till Stockholm 1962, där jag efter några år avslutade min skolgång.

Fotograf:

Mellan åren 1966-1968 utbildade jag mig sedan till fotograf, och hade bl.a Walter Hirsch och Sune Jonsson som lärare. Jag jobbade några år som freelancare, gjorde skivomslag, idolbilder, affischer mm. för olika grupper och artister, samt att jag även jobbade som journalist. Att vara tjej och fotograf på 60-talet var faktiskt ganska unikt. Bildjournalen skrev faktiskt en artikel om mig som "den enda kvinnliga fotografen"< det var kanske att ta i>. Men sant var, att vi inte var många kvinnliga fotografer på den tiden!

Alla har vi drömmar.
Musiker:

En av mina drömmar var att en dag bli musiker/kompositör/ och detta förverkligade jag strax i slutet av 60-talet, då jag övergick från fotandet till att jobba som musiker och turnerade sedan runt i Norden med mina grupper. Detta var alltså under 70-talet. Här gällde också samma sak dvs. detta med att vara kvinna och musiker/kompositör. Vi var inte många och mina grupper deltog inte i den progressiva musikrörelsen som dök upp. Vi hade en helt annan inriktning på musiken och platsade helt enkelt inte in där.
Parallellt med musicerandet plåtade jag fortfarande, fast inte alls i samma omfattning som innan jag själv började lira ute.
En annan dröm som jag burit med mig sedan barnsbenen var, att även bli författare!

 

Ted Gärdestad

"Herr ALBIN"

FRUSNA BILDER
Studier:

Musikerlivet var kul, men...slitsamt att bo på hotell jämnt, att kuska runt, att aldrig kunna slå sig till ro. Nej, så ville jag inte forsätta att leva!
Jag tyckte det var dax att skaffa sig ett "normalt" yrke så jag började plugga psykologi på Universitetet här i Stockholm och sökte mig sedan till mentalvården, där jag jobbade som skötare fram till dec. 1993. Jag började inom akutpsykiatrin och övergick sedan så småningom till öppenvården. Jobbade även som skötare inom socialtjänsten-

Fyra bilolyckor,

då jag ådragit mig en /flera/ whiplashskador, har successivt satt stopp för mina olika "karriärer". Den senaste olyckan var i maj 97. Det är lätt att ge upp efter detta, men man måste försöka kämpa och se till att tillvaron blir uthärdlig.

Författardrömmar:

Att skriva noveller, poesi eller artiklar och få dessa publicerade, (läs novellen, här till vänster) är en sak,men att skriva en sammanhängande historia, en roman på runt 350 sidor är något helt annat, ett mastodontjobb, kul, men otroligt krävande!
Alltså: 1986 påbörjade jag ett manus till en roman, med arbetsnamnet: " Agnes Kvinnliga KonstnärsKollektiv" (AKKK). "Romanen" blev faktiskt klar hösten 1997 och döptes till "Silhuetter". Jag borde nog ta mig i kragen och knalla upp till något bokförlag med manuset :-o och kolla "läget".

1999-2000

Fotografering. Jag plåtar fortfarande då och då. Nu väljer jag vad jag vill plåta. Det blir mest för "webben" och mina sidor. Nyligen kom jag på att jag kunde använda min videokamera och plocka bilder ur diverse videofilmer jag tagit och lägga ut dessa bilder på nätet, de blir s.k " frusna bilder".

Under slutet av 90-talet i början av 2000 skrev jag en artikel för DNet på om Linda Lampenius och att jag nyligen ombads att bli webmaster för ett ett lokalt TV-program. Jag var med ett tag, men hoppade sedan av. Däremot medverkade jag som "internetkunnig" i detta TV-program,"Passvägen 17" som ingick i TV NU´satsning. Jag plåtade också enstaka inspelningar från TV-såpan "Svarta Linjen", som också ingick i samma TV-program.
Repris av programmen har gått under hela året 00
6 augusti
Radiointervju med mig o. Inger Berggren för Tyresö Radio gjordes den 5 augusti i samband med mina nya sidor Donnamobile. Programmet sänds fr.o.m den 27 augusti under en hel månad, 4 ggr per dag!

2001 och tillsvidare


Digitalkameran kom in i mitt liv 2001 och jag har nyttjat den otroligt mycket:-) Detta har underlättat för mig enormt. Nu slipper jag släpa på tunga kameraväskor mm.
Jag har gjort några enstaka fotojobb för Året Runt, samt att det var en artikel om mig i samma tidning för ett par år sedan

Digitalvideokameran är det som nu tar min mesta tid . Whiplashgruppen är den nya portal jag satsat på sedan juli 2003 då vi öppnade dessa sidor och det nya med portalen är våra video- dvs filmade intervjuer med specialister inom whiplash, samt även intervjuer med whiplashskadade som berättar om sina liv.
2005


Whiplashgruppen har besökt regeringen för att intervjua Hans Karlsson. Vi har även träffat Curt Malmborg, Försäkringskassans högsta chef. Intervjuerna kan ni se på vår hemsida.
Under december 2005 köpte jag en Nikon, D50 och har startat upp en Blogg!
Skriv gärnaFörsta sidan
|Entré| |Artistjournalist| |Skivomslag| |Turneér| |Radio/TV-program| |Nostalgia| Paparazzi| |Stockholm| |Frusna bilder| |Whiplash|